Ajaloolised kodud ja palju muud

Dekonstrueerimine ja nutikas planeerimine toob uue valguse (ja elu) Raleighi kodusse


Raleigh, Põhja-Ameerika, paari soov pimestatud päikesevalguse järele, mida takistasid halva asetusega aknad oma 1990ndate majas, mis olid juba õudse kujuga, ajendas neid ehitama olemasolevale jalajäljele uue moodsa kodu.

“Loomulik valgus oli seal, kuid seda ei saanud hinnata, kuna vanal majal polnud lõunapoolsel küljel aknaid,” räägib Angela Hodge, kes koos abikaasaga ostis maja - oma esimese - 1999. aastal.

Erandiks oli edelaküljel asuv magamistoaga sviit. "See vannituba oli kogu aeg kena ja valgusküllane - maja kõige heledam koht," räägib naine. "Kuid ma ei veetnud kogu aeg vannitoas."

Algne maja enne dekonstrueerimist.

Pärast kümme aastat seal elamist astus paar tagasi elukoha ülevaatamiseks, mille ehitaja pidi kindlasti kiirustama selle kokku viskama. "Asukohas elades hakkavad nägema selle vead ja vead, head ja halvad küljed," ütleb ta. "See maja polnud lihtsalt nii hästi ehitatud, mitmesugused asjad nagu hallitus ja muu kraam läks valesti."

"Sellel oli masoniitide harutee ja mädanenud aknad, lääne poole suunatud suurte pallaadlaste akende ja päikeseküsimustega oli tegeldud halvasti," ütleb Erik Mehlman, kes on läheduses asuvas Durhamis asuva projekteerimis- / ehitustööstuse ettevõtte BuildSense direktor, kellega paar olid kokku puutunud 2009. aasta rohelusel. Kodutuur. "Neil oli hea tunne selle maja kohta, milles me asusime, ja seda, mida me lõpuks lootsime saavutada," räägib Hodge. "Nii et me palusime Mehlmanil tulla majja kõndima."

"See oli tootmisehitaja maja, plaaniraamatu maja, mis oli mõeldud tasasele platsile," ütleb Mehlman, "kuid see asus järsul nõlval." Kodu all oli roomamisruum, ühes otsas neli jalga sügav ja 12 jalga sügavalt teises.

VÕTKE MAJAMÜÜK SIIN

Järgnesid arutelud selle üle, kas oleks kõige parem kodu maha müüa, siis veel üks krunt leida ja sinna ehitada. Kuid kliendid jõudsid tagasi oma tihedalt metsaga kaetud kasvukohta, kus olid küpsed puud ja läbi lehestiku varikatuse läbi torganud valgus. On selge, et nad ei tahtnud sellest lahkuda. Pärast võimaluste hoolikat kaalumist ja kaalumist arhitektid nõustusid, valides kohapeal viibimise ja ümberehituse.

Üks algseid väljakutseid oli maja asukoht. Kuna kodu asus USA Inseneride Korpuse järve lähedal ja vana vooluveekogu puhvertsoonis, pidid arhitektid austama kodu olemasolevat jalajälge. Algselt otsustasid nad rajada roomamisruumi ja vundamendi.

Avatud planeering, palju välisruume ja akende laiused hägustavad sise- ja välisjooni. Foto:

“Ütlesime: viime selle esimese korruse põrandasüsteemi juurde, jätame vundamendi- ja müüritööd ning roomame ruumi, paneme põranda põrandate, siis seinte ja siis katuse peale,” räägib Mehlman. "Me ei peaks sõiduteed liigutama ja väldime kohapealset tööd ja sellega seotud raha."

Siis tuli klient nende juurde palvega indekseerimisruumis külalistetuba ja ka puupoodi. Arhitektid hakkasid ümber mõtlema. Vahetult enne seda kaevasid nad indekseerimisruumi välja, et luua täielik 2500 ruutmeetri suurune 8-jala pikkuste lagedega kelder. Ruumi pakkusid külalistetuba, puidupood, mehaanikatuba, veinikelder ja kasvuhoone koos lõunapoolsete ekspositsioonide ja katuseakendega.

Kodu lammutamise asemel lammutasid selle arhitektid. Nad eemaldasid tellise ja kasutasid seda uuesti. Nad päästsid kogu puitraami ja ehitasid peatrepi vanadest naastudest välja. "See on otsene visuaalne seos vana majaga," ütleb ta. Mida ei saanud kasutada, annetati ettevõttele Habitat for Humanity.

Arhitektide visiooni saabudes olid majaomanikud disainilahenduste tundlikkuses sarnaselt nihkunud - antiigist ja rämpsust lahja, moodsa ja tänapäevase poole. “Ma nimetan seda minu omaks Lõunaelanikud faas ja tegelikult ma vist ei olnud see tegelikult mina, ”räägib Hodge. "Siis aga hakkasin külastatavates kodudes nägema ruume, mis olid erineva sujuvama kujuga, visuaalselt lihtsamad, ilma et käiks palju dekoratiivseid asju - ja reageerisin sellele esteetikale paremini. See oli rahulikum ja helistas minuga. ”

“Nad tõid meile virna Aatomi rantšo ajakirjad, ”räägib Mehlman. “Siis küsis Angela, kas ma oleksin kuulnud Jaapani asjaajamisviisist. See hägustab sise- ja välisruumide jooni ning ta tahtis kogeda nii väljast kui seest. "

Perforeeritud alumiiniumpaneelid levitavad valgust kogu kodus. Foto:

Nii algas projekteerimisetapp. BuildSense hakkas lahti tegema mis teeb Aatomi rantšo maja-mis see on ja mis täpselt, kliendile see meeldis. Esmased kandidaadid olid madal, kaldus katus, tekkide rohkus ja suure müüritise esteetiline tugevus seest väljapoole. Raskele elemendile keskendumise asemel kuulasid arhitektid aga seda, mida valguse kohta ütlesid nii kliendid kui ka sait. Nad tegid ettepaneku perforeeritud alumiiniumpaneelidest ehitatud kolmekorruselise torni kohta. Pitsiline ja särav, 16 'x 20' struktuur moodustab valgustatud majaka, mis läbistab uue kodu kõiki kolme lugu.

"See valguskast määratleb kande," ütleb Mehlman. "See on hea orienteerumisseade, mis toob päeva jooksul valgust sisse ja öösel on see nagu laterna tänavale."

See on abiks ka tee leidmiseks kolmanda korruse kõnnitee juurde, mis viib õues kliendi poolt nõutud platvormi ja teleskoobini.

Kuid enamasti on see torn, mis on seotud pimestatud valgusega.

J. Michael Welton kirjutab arhitektuurist, kunstist ja disainist riiklikes ja rahvusvahelistes väljaannetes. Samuti redigeerib ja annab ta välja veebidisaini ajakirja www.architectsandartisans.com.