Ajaloolised kodud ja palju muud

18. sajandist pärit kivist talumaja uuestisünd


Viimase 20 aasta jooksul on Jeffery Wyant ja Maria Keares Wyant (Philadelphia Wyant Architecture) saanud tuntuks oma puhaste, keerukate lahenduste abil keerukatele disainidilemmadele.

Hiljuti pani ettevõtlik meeskond oma oskused proovile, kui uued kliendid palusid neil suurendada 18. sajandist pärit talumaja jälge Pennsylvanias Elversonis. "Paar soovis originaalsele arhitektuurile sümpaatset lisa, kuid nad ei tahtnud lihtsalt korrata seda, mis neil juba oli," ütleb Jeffrey.

1700ndate lõpus ehitatud kahekorruselises kivist talumajas oli kitsas, sektsioonidega paigutatud kuue üle kuue topelt riputatud aknaga, mis ei lasknud palju valgust. Ehkki arhitektid üritasid austada olemasoleva konstruktsiooni päritolu, soovisid nad perekonna jaoks luua ka uue ruumi, mis oleks hele, avar ja kaasaegne.

Slaidiseanss: tutvuge talumaja lisaga

"Lõpuks otsustasime teha algses elamispinnas vaid väikseid muudatusi ja avada selle asemel uus juurdeehitus," ütleb Maria. Kuna olemasoleva maja madalad laed ei võimaldanud end suurtele armulistele ruumidele, alandas paar uue lisa esimese korruse, et saada esimesel korrusel heldem laekõrgus, ja valisid teisel kohal võlvlaed. tasemel. Lisand, mis sisaldab klanitud kaptenisviiti ja valgust pakkuvat suurepärast tuba, laiendas pere elamispinda umbes 2000 ruutjalga.

Avaramate ühisruumide loomise kõrval oli arhitektide üks peamisi eesmärke ka sissesõidutee ümberkujundamine ja ümberorienteerimine. Nagu see oli, oli eesmine sissepääs tee poole, kuid sõidutee viis otse tagaukse juurde, mis vaikimisi oli muutunud pere esmaseks sissepääsuks. Selle parandamiseks paigutasid Jeffrey ja Maria uue täienduse risti nurga all talumaja taha, luues sellega sissepääsu, kuhu perekond pääseb olemasolevalt sissesõiduteelt.

Ümberkonfigureeritud sissepääs on mõeldud vana ja uue konstruktsiooni sidumiseks. "Kui me kavandasime uue sissesõidutee plaane," ütles Maria, "soovisime, et ühendus täienduse ja algse konstruktsiooni vahel oleks väga õhuke ja klaasjas ning klaas ise muutuks kujunduselemendiks, mis toimis eraldajana."

See läbipaistvus saavutati Pella Arhitekti seeria fikseeritud vitriinakendega ukse küljel. Alumiiniumiga plakeeritud aknad tõusevad teisele korrusele, moodustades katusejoone alla klaari, siis mähitakse maja külje ümber, et täita kapteni magamistoa viil. “Kui me oma omanikele akende ideed esimest korda kirjeldasime, kasutasime pesapalli analoogiat,” meenutab Jeffrey, kes hindab klaasi voolamist lisaks sellele, kuidas pesapalli nahk seob ühe pideva tikuga niidist. "Kokkuvõttes tegid Maria ja mina, et aknad tegid kogu kompositsiooni kergemaks, nagu katus hõljus peaaegu kiviseina peal," räägib Jeffrey.

Materjalide osas ühendas abikaasa meeskond ehitiste välisilme, kattes uue täienduse peaaegu identsete kividega, mis olid ostetud naaberfarmist. Maja algsest vasest allapoole jäädes valisid wyantsid seisva õmblusega vasest katuse, mida nad sirutasid allapoole, et luua sein lisandi tagumisele kõrgusele. "Vase vananeb ja patina," ütleb Jeffrey. "Kui me seda esimest korda paigaldasime, oli see läikiv ja särav, kuid oksüdeerus kohe soojaks pronksvärviks."

Puidu asemel kasutati maapinnal Burlingtoni kivi firmalt Stone Source ja suure toa klaasseinast kaugemale jäävat terrassi. “Terrass voolab peretoast välja ja on kaitstud kolmest küljest - lisaks 18. sajandi konstruktsioonist tiib ja kivist külalistemaja - nii et see tundub väga intiimne, mis on kena, kuna sellest väljaspool asuv põllumaa on nii avatud ja suur, ”märgib Maria.

Paar paigaldas terrassile ka traditsioonilise Jaapani stiilis vihmaketi. “Kett ripub hoonest eemale ja muutub tormise ilmaga veeomaduseks. Vesi on nii nähtav kui ka kuuldav, kuna see liigub ahelast allapoole kivide äravoolu sängi, ”räägib Maria.

Lisaks avarale magamistoale ja selle 400-ruutmeetrisele tekile sisaldab täienduse teine ​​tase kodukontorit ja laia trepisaali, mis ühendab maja algset ja uut osa. Säästev palmipuit sillutab põrandaid. Ja rabavas trepikojas on taastatud saematerjal turvise jaoks ja eritellimusel valmistatud plaatterasest reelingud.

Vabalt seiseva leotusvanniga paaristuvad avatud disainilahendusega kaptenivannid standardväljaandena valged plaadid Erin Adamsi Zen Weave'i graafiliste plaatidega Anne Sacksilt, rääkimata horisontaalselt paigaldatud vaskpatinaga 12–24-tollistest portselanist plaatidest. .

„Meil on õnne, et meie kliendid olid nii avameelsed. Nad andsid meile vabaduse kujundada midagi kaasaegset ja kaasaegset ning vastupidiselt ajaloolisele ülesehitusele, ”ütleb Jeffrey. "Arvan, et kõik olid tulemuse üle uhked."

Virtuaalmaja tutvumiseks klõpsake siin. Arhitektide ja muude projektide kohta lisateabe saamiseks külastage veebisaiti Wyant Architecture.